Näin hoidat kuivia silmiä

Kuivien silmien hoidon tavoitteena on oireiden lievittäminen. Itsehoitona voi kokeilla kosteuttavia silmätippoja, mutta lääkäriin on syytä hakeutua, jos oireet eivät lievity tai sinulla on epäily, että oire liittyy johonkin sairauteen. Oireita voidaan lievittää joko kertakäyttöisillä pipeteillä tai jatkuvaan käyttöön soveltuvalla tippapullolla, mikäli tarve on päivittäinen.

Kosteuttavat iiris-silmätipat ovat oiva ensiapu, kun kuivasilmäisyys on jatkuvaa tai säännöllistä. iiris-silmätippojen ainutlaatuinen patentoitu koostumus kosteuttaa silmiä pitkään, jopa useita tunteja.

Kosteuttavat silmätipat

Jos sinulla on usein roskan tunne silmässä, epätarkkuutta näkökentässä tai silmien kutinaa ja kirvelyä, saatat kärsiä kuivasilmäisyydestä. Kuivasilmäisyys ei ole vaarallista, mutta se haittaa usein arkisia askareita oireidensa myötä. Pitkään jatkunut kuivasilmäisyys altistaa silmätulehduksille ja sarveiskalvon haavautumille. Kuivasilmäisyyden ensiapu on kosteuttavat silmätipat.

Räpsyttely ja huuhtelu

Väsyneiden ja kuivien silmien ensiapu on räpsyttely, joka saattaa unohtua tarkkuutta vaativissa tehtävissä. Silmien hoidon päivärutiiniksi sopii myös luomien huuhtelu. Silmän pienet lihakset virkistyvät veden käytöstä aivan kuten muutkin lihakset. Joskus huuhtelu helpottaa oloa myös kesken työpäivän.

Ravitsemus

Kuivasilmäisyyttä voi hoitaa myös hyvällä ravitsemuksella. Tärkeää on saada ruoasta hyviä rasvahappoja: erityisesti omega-7-rasvahappojen saantiin kannattaa kiinnittää huomiota, mutta myös omega-3:sta on apua. Paras ravinnosta saatava omega-7-rasvahappojen lähde on ­tyrnimarja. Sillä on tieteellistä näyttöä kuivasilmäisyyden hoitoon.

Näin hoidat kuivia silmiä

Kuivien silmien hoidon tavoitteena on oireiden lievittäminen. Itsehoitona voi kokeilla kosteuttavia silmätippoja, mutta lääkäriin on syytä hakeutua, jos oireet eivät lievity tai sinulla on epäily, että oire liittyy johonkin sairauteen.…


Lue Lisää >
Silmäjumppa rentouttaa väsyneitä lihaksia

Tuntuuko, että katse on epätarkka ja silmiä väsyttää? Oire on tavallinen niin koululaisilla kuin työikäisillä, jotka lukevat paljon tai tekevät päätteellä töitä. Silmää liikuttavat lihakset väsyvät pitkästä lähityöskentelystä. Silloin rentouttava…


Lue Lisää >
Näin käytät silmätippoja

Silmätippojen laittamista pidetään syyttä suotta hankalana, mutta se onnistuu helposti ilman apukäsiä. Kikkoja on muutamia – valitse itsellesi luontevin tapa, niin onnistut varmasti. Kosteuttavia silmätippoja tulisi käyttää useasti päivässä, joten…


Lue Lisää >